luni, 28 iulie 2014

BMW-UL 507 al lui Elvis Presley va fi restaurat de BMW









De curand, BMW a anunţat că va restaura un exemplar al modelului 507 Roadster care a apartinut lui Elvis Presley la finele anilor '50 şi începutul anilor '60. Exemplarul deţinut de "Regele Rock’n’Roll-ului" a fost ţinut într-un hambar pentru mai bine de patru decenii, după ce a fost achiziţionat de un colecţionar din California dornic să o restaureze.

BMW-ul 507 a fost realizat de producatorul bavarez la insistenta importatorului auto american Max Hoffman fiind fabricat intre anii 1956-1959 in doar 252 de exemplare. Modelul 507 dispunea de o caroserie tip cabrio cu doua locuri al carui design elegant a fost semnat de design-erul german Albrecht von Goertz iar ca motorizare un V8 de 3.2L care dezvolta 150CP si care asigura performante sportive pentru acea perioada: viteza maxima 200 km/h si acceleratia 0-100 km/h in 9.5 sec.

Povestea maşinii lui Elvis a început în Munchen, pe vremea când Regele Rock'n'Roll-ului efectua stagiul militar în Germania si de unde si-a achizitionat automobilul. La acea vreme, maşina a fost cumparata de Elvis cu 3.750 dolari americani, dar valoarea sa a crescut semnificativ în baza celebrităţii atinse de proprietarul său. Spre deosebire de alte modele din colecţia artistului din Memphis, acest model a fost vândut pe vremea când "Regele" trăia şi a ajuns la un colectionar californian Tommy Charles, care i-a schimbat motorul cu un V8 de origine americană şi l-a folosit la competiţii de accelerare în linie dreaptă.

Elvis Presley a achizitionat BMW-ul 507 de la reprezentanta BMW din Munchen, acesta fiind fabricat in decembrie 1957 si avand numărul de şasiu 70079. Exemplarul făcea parte din flota dealerului bavarez şi a primit un nou parbriz, o nouă transmisie şi o reparaţie la motor înainte să ajungă pe mâinile artistului american. Iniţial exemplarul avea culoarea albă, dar Regele Elvis a ales să o vopsească într-o nuanţă de roşu specifică mărcii Porsche. După încheierea stagiului militar in armata SUA, Elvis Presley a transportat maşina în ţara natală, iar acesta a mai păstrat-o încă doi ani.

Destinul lui BMW 507 Roadster s-a schimbat odată ce a ajuns în posesia lui Tommy Charles, un angajat al unui dealer Chrysler din New York. Charles a schimbat motorizarea, transmisia şi puntea spate cu elemente de origine GM şi a folosit maşina în competiţii de accelerare în statul său natal, Alabama.

Jack Castor, un colecţionar din California, a intuit valoarea istorică a maşinii şi a cumpărat-o de la Charles în 1968. Vehiculul trebuia să fie restaurat de acesta, dar a ajuns să petreacă aproape cinci decenii într-un hambar din California. La începutul lunii curente, maşina a fost trimisă în Munchen, unde a fost expusă în cadrul BMW Welt, muzeul mărcii bavareze. La finalul perioadei de expoziţie, modelul va fi restaurat complet de specialiştii BMW, după care va reveni în expoziţie pentru a fi admirată la întreaga sa glorie, dar procesul ar putea să dureze mai mulţi ani având în vedere starea avansată de degradare în care se află vehiculul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu